Συστημικη

Η συστημική οικογενειακή θεραπεία έχει τις ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του 1960 όταν ο Γιώργος και η Βάσω Βασιλείου ίδρυσαν στην Ελλάδα το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Η συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία εξετάζει το άτομο, ως μέλος ενός ευρύτερου συστήματος που λέγεται οικογένεια, διερευνώντας τη θέση του μέσα σε αυτό, τους ρόλους που αναλαμβάνει, τις αξίες και τους κανόνες που ισχύουν και που καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών.

Ασχολείται με τις σύγχρονες περίπλοκες και μικτές οικογένειες της μεταμοντέρνας εποχής στις οποίες περιλαμβάνονται: γάμοι, διαζύγια, δεύτεροι και τρίτοι γάμοι, παιδιά με διαφορετικούς συντρόφους, μέσω υιοθεσίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης, ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ.

Τα προβλήματα που επιδέχονται Συστημική Οικογενειακή ψυχοθεραπεία διευρύνθηκαν για να συμπεριλάβουν τη συζυγική διχόνοια, το χωρισμό και το διαζύγιο, την παρέκκλιση, τα προβλήματα με τους γονείς, και διάφορες μορφές συναισθηματικής διαταραχής. Το σύμπτωμα του ασθενή επηρεάζεται άμεσα από την οικογένεια και την επηρεάζει στη συνέχεια προ και μετά την ίαση. Οικογενειακοί παράγοντες, όπως κακή προσαρμογή στο γάμο, δυσαρμονία στη σχέση παιδιού γονέα, χαμηλή οικογενειακή συνοχή, έλλειψη στοργής και διαζύγιο γονιών, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αιτιοπαθογένεια των ψυχολογικών και σωματικών διαταραχών των παιδιών, όπως πχ η κατάθλιψη1,2 πονοκέφαλοι,άσθμα ,νυχτερινή ενούρηση, υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες κλπ.

«Σκοπός της Συστημικής Οικογενειακής ψυχοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα να αυξήσουν το βαθμό της εσωτερικής τους συγκρότησης ως το σημείο πέρα από το οποίο να είναι σε θέση να αυτοκατευθύνονται συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία και μειώνοντας την «δυσλειτουργία στον εαυτό τους και στους άλλους»..

Combining Homeopathy Treatment with Psychotherapy   |  www.humansystemsjournals.eu/library/volume-25-issues-1-2

 

Ομάδες  Aυτογνωσίας και Aυτοθεραπείας με Ομοιοπαθητική, Ιάματα του Bach και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία Τρίτη 4-6 το απόγευμα ( Λ.κηφισίας 38 Αμπελόκηποι, τηλ.: 2107794512 & 6974232870 )

 

Who We Are:

Οδοντίατρος Μιχαλάκης Μιχαήλ DDS , Msc
Ιατρός Φωτεινή Μιχαλάκη- Δερνίκου

Λεωφόρος Κηφισίας 38, Αμπελόκηποι, 11526 Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών