Ομοιοπαθητικη

Πολλοί ιατροί και ασθενείς σήμερα συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται να επιστρατεύσουν νέες μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως οι αυξανόμενες ασθένειες από τις παρενέργειες των όλο και πιο ισχυρών φαρμάκων, ο μεγάλος αριθμός νευρολογικών και ψυχοσωματικών ασθενειών, οι δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις στην οικογένεια.

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα της Ιατρικής που ενισχύει το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου να αυτοθεραπεύεται. Η Ομοιοπαθητική δεν θεωρεί τα συμπτώματα ασθένειες, αλλά αναδυόμενες ιδιότητες που ερμηνεύονται ως έκφραση (σημάδια) της εσωτερικής οργανωσιακής διαταραχής του συστήματος, που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού και την αυτοθεραπεία του.

Η Κλασσική Ομοιοπαθητική βασίζεται σε μια Συστημική προσέγγιση των ζωντανών πολύπλοκων οργανισμών ως ολοκληρωμένες ολότητες, στην συνολική ψυχοσωματική εικόνα του ασθενούς (σώμα, ψυχή, νους και πνεύμα) και τις κληρονομικές προδιαθέσεις. Επικεντρώνεται στη συνολική βελτίωση των επιπέδων υγείας του οργανισμού, ενισχύοντας τους μηχανισμούς άμυνας του ασθενούς και δεν περιορίζεται μόνο, στην εξαφάνιση των συμπτωμάτων σε συγκεκριμένα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού που πάσχει.

Λαμβάνει υπ’ όψιν τις αιτίες της ασθένειας και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζουν την αρρώστια τους ατομικά. Δεν θεραπεύει χωριστά τα φυσικά, ψυχολογικά, νοητικά ή πνευματικά συμπτώματα (ασθένειες), αλλά τα αντιμετωπίζει ως στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, δεδομένου ότι όλα είναι όψεις του ασθενούς που πάσχει στο σύνολό του.

Η Ομοιοπαθητική δεν απομακρύνει απλά την αρρώστια από τον οργανισμό, αλλά ισχυροποιεί και εναρμονίζει την ίδια την πηγή ζωής και δημιουργικότητας στο άτομο. Είναι συστημική θεραπεία και κατανοεί τις αρχές της, που βασίζονται σε φυσικούς νόμους Ουσιώδες σημείο της ομοιοπαθητικής, είναι η πεποίθηση πως η ασθένεια είναι μία εκδήλωση της «απορρύθμισης» του οργανισμού ως ολότητα και η θεραπευτική αγωγή οφείλει να αποσκοπεί στην ίαση του ατόμου κι όχι της ασθένειας, δηλαδή δεν αναγνωρίζονται ασθένειες αλλά ασθενείς οργανισμοί.

Τα συμπτώματα σε διανοητικό, συναισθηματικό και βιολογικό επίπεδο είναι ταυτόχρονα σημαντικά ως ένα πρότυπο (pattern) που εκφράζει αυτή την «απορρύθμιση». Επομένως, η θεραπεία δεν περιορίζεται στην εξάλειψη των συμπτωμάτων μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά επιλέγεται στην ολότητα της κλινικής εικόνας. Ο λόγος για αυτή την προσέγγιση είναι η πεποίθηση της Ομοιοπαθητικής ότι αν κατασταλεί η ασθένεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ατόμου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ωθηθεί η «απορρύθμιση» να εκφραστεί σε κάποιο άλλο σημείο.

Ο αμυντικός μηχανισμός, δηλαδή όλο το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι εκείνη η πλευρά της ζωτικής δύναμης κατά Hahnemann, η οποία αντιδρά συγκεκριμένα στη νόσο. Δρα σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, στο σωματικό, στο συγκινησιακό και στο διανοητικό επίπεδο με τρόπο εξαιρετικά συστηματικό και νομοτελειακό. Λειτουργεί σαν ολότητα, σαν ενιαίο σύνολο και φράζοντας το δρόμο της ασθένειας προς τις εσώτερες και πνευματικές περιοχές, τις προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα δυναμοποιημένα Ομοιοπαθητικά φάρμακα πιστεύεται ότι μπορούν να δρουν και να φέρουν πίσω την εναρμόνιση και ισορροπία στη διαταραγμένη λειτουργία του οργανισμού. Ο ασθενής όχι μόνο απαλλάσσεται από τους πόνους και τα σωματικά του προβλήματα, αλλά αισθάνεται και ψυχική ευφορία.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, μπορούν να δοθούν άφοβα σε εγκύους, νεογέννητα, παιδιά και είναι φθηνά.

Who We Are:

Οδοντίατρος Μιχαλάκης Μιχαήλ DDS , Msc
Ιατρός Φωτεινή Μιχαλάκη- Δερνίκου

Λεωφόρος Κηφισίας 38, Αμπελόκηποι, 11526 Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών